Hovädzie mäso na hubách

Na 4 porcie potrebujeme:

  •  600 g hovädzie stehno
  • 150 g cibuľa
  •  olej slnečnicový
  • 30g huby sušené
  • alebo plechovka šampiónov
  • 1 KL soľ
  • ¼  KL korenie čierne mleté korenie
  • ¼ KL rasca mletá
  • ½ KL paprika červená mletá

1.Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Na tenko vyklepeme.

2.Huby umyjeme a namočíme do vody./ Otvoríme plechovku s hubami.

3. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. Pridáme mäso a necháme z každej strany zatiahnuť.

5. Osolíme, prisypeme korenie, rascu a papriku.

6. Prilejeme 3 dcl vody, premiešame a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

7. Pridáme scedené huby a podľa potreby podlejeme asi 1 dcl vodou (ak sa nám voda priveľmi odparila).

8. Dusíme ďalších 30-45 minút, do zmäknutia mäsa. Ak sa nám zdá že máme málo šťavy, môžeme ju rozriediť vodou a prevariť. Prípadne, ak chceme šťavu hustejšiu, zahustíme trochou múky, alebo kukuričného škrobu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *