Na 4 porcie potrebujeme:
- 600 g hovädzie stehno
- 150 g cibuľa
- olej slnečnicový
- 30g huby sušené
- alebo plechovka šampiónov
- 1 KL soľ
- ¼ KL korenie čierne mleté korenie
- ¼ KL rasca mletá
- ½ KL paprika červená mletá
1.Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Na tenko vyklepeme.
2.Huby umyjeme a namočíme do vody./ Otvoríme plechovku s hubami.
3. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
4. Pridáme mäso a necháme z každej strany zatiahnuť.
5. Osolíme, prisypeme korenie, rascu a papriku.
6. Prilejeme 3 dcl vody, premiešame a pod pokrievkou dusíme 45 minút.
7. Pridáme scedené huby a podľa potreby podlejeme asi 1 dcl vodou (ak sa nám voda priveľmi odparila).
8. Dusíme ďalších 30-45 minút, do zmäknutia mäsa. Ak sa nám zdá že máme málo šťavy, môžeme ju rozriediť vodou a prevariť. Prípadne, ak chceme šťavu hustejšiu, zahustíme trochou múky, alebo kukuričného škrobu.