Na 4 porcie potrebujeme:
- 400 g hovädzie mäso zadné
- mleté čierne korenie
- 1 PL Horčica soľ
- 50 g šunková saláma
- 2 ks sladkokyslá uhorka
- 2 ks vajce
- 1 ks cibuľa
- 50 g Tuk mäsový vývar
- 30 g hladká múka
- 1 KL maslo
- Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a natrieme horčicou.
- Na každý jeden kúsok mäsa položíme plátok salámy, plátok uhorky a trocha vajíčka uvareného na tvrdo.
- Plátky mäsa so zmesou opatrne zvinieme a previažeme niťou.
- Na horúcom tuku speníme cibuľku, pridáme k nej závitky, opražíme riadne zo všetkých strán a podlejeme mäsovým vývarom.
- Dusíme prikryté až do mäkka.
- Mäkké závitky vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprašíme múkou, krátko opražíme, rozriedime vývarom, poriadne premiešame a povaríme ešte 20 minút.
- Potom pridáme salámu, ktorá ostala, tiež zvyšky uhorky a uvereného vajíčka.
- Do omáčky späť vložíme závitky, ktoré sme pred tým zbavili nití. Nakoniec pokvapkáme maslom a zohrejeme.