Hovädzie závitky

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 400 g hovädzie mäso zadné
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL Horčica soľ
  • 50 g šunková saláma
  • 2 ks sladkokyslá uhorka
  • 2 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • 50 g Tuk mäsový vývar
  • 30 g hladká múka
  • 1 KL maslo
  1. Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a natrieme horčicou.
  2. Na každý jeden kúsok mäsa položíme plátok salámy, plátok uhorky a trocha vajíčka uvareného na tvrdo.
  3. Plátky mäsa so zmesou opatrne zvinieme a previažeme niťou.
  4. Na horúcom tuku speníme cibuľku, pridáme k nej závitky, opražíme riadne zo všetkých strán a podlejeme mäsovým vývarom.
  5. Dusíme prikryté až do mäkka.
  6. Mäkké závitky vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprašíme múkou, krátko opražíme, rozriedime vývarom, poriadne premiešame a povaríme ešte 20 minút.
  7. Potom pridáme salámu, ktorá ostala, tiež zvyšky uhorky a uvereného vajíčka.
  8. Do omáčky späť vložíme závitky, ktoré sme pred tým zbavili nití. Nakoniec pokvapkáme maslom a zohrejeme.